Nyhetsbrev

De senaste nyheterna från Svenska Skolan LA
View this email in your browser

Rektorns rader

Ännu ett härligt skolår har kommit till sitt slut.
Det var fint att se hur roligt alla barn och vuxna hade i Rustic Canyon tidigare i veckan. Jag var tyvärr förhindrad av att vara med men festen sköttes som vanligt ypperligt av Susanne Arvidsson, Jeanette Heshmati och alla volontärer.

Många av volontärerna var nya och har precis avslutat sitt första år i Sniglarna. Vi är glada över att se så många nya engagerade föräldrar på vår fina skola. Det är allas ert engagemang som gör Svenska Skolan till det den är.

För de som vill engagera sig vidare i höst så hälsar vi er hjärtligt välkomna. Det finns många sätt att att göra det på. Har du bakat bullar under våren men undrar nu vad vi egentligen gör i styrelsen? Slå mig en signal så berättar jag mer. Eller varför inte ta sig an biblioteket och göra det till en ny mötesplats vid sidan av gräsmattan. Vi tar gärna emot idéer om hur vi kan förbättra vår verksamhet.

Härlig sommar önskar jag er alla,

Margareta
Mobil: (310) 384-2676

Nya hemsidan lanserad

Svenska Skolan LA har fått en ny hemsida: http://svenskaskolanla.org

Nya hemsidan är ett bra verktyg för alla våra medlemmar att hålla sig uppdaterade med vad som händer på skolan och ta del av de senaste bilderna. Där går det också att betala för våra olika arrangemang och fester och viktigast av allt – terminsavgiften inför nästa höst.
Tack till Anders Olsson, Angelica Rundberg och Elisabeth Ward som alla jobbat med hemsidan. Inför hösten söker vi en webmaster som vill ta sig an det löpande underhållet av sidan.

Stjärnboken

Stjärnboken rullades ut till alla klasser utom Sniglarna efter påsklovet och fick ett gott mottagande. Tack till Karolina Symington som donerade Stjärnböcker till alla klassrum. Det var mycket uppskattat av oss alla!
Vi söker nu efter en ny familj som kan ta sig an att donera cirka 60 Stjärnböcker inför hösten.
Har du idéer på hur Stjärnboken kan utvecklas ytterligare? Hör gärna av dig till Helene Kayem, lärare i Hästarna: helenekayem@hotmail.com

Stipendiemottagare

Årets stipendiater är utsedda. Anton Wells utsågs till årets Sigtunastipendiat och kommer att åka på en veckas språkläger till Sigtunaskolan.
Meleja Horelick, Callie Arvidson-Cirulnik och Ella Chan fick alla $300 var att använda för ett valfritt sommarläger.
Grattis till er alla fyra! Vi hoppas att ni får en trevlig sommar.

Anton Wells åker till Sigtunaskolan på en veckas språkläger i sommar. Tack än en gång till Sigtunaskolan för deras fina donation till Svenska Skolan LA
Anmälan inför nästa år

Kommer ni tillbaka till Svenska Skolan nästa år? Vi hoppas förstås det! Gå då in på nya hemsidan och anmäl er redan idag. http://svenskaskolanla.org

Från och med i höst inför vi nya betalningsregler. För att få delta på Svenska Skolan LA under läsåret 2016/2017 måste betalning vara gjord senast första skoldagen.
Vi kan tyvärr inte längre ta emot barn vars familjer inte har betalat terminsavgiften eller skrivit på samtliga dokument innan första skoldagen.

Terminsavgiften inför skolåret 2016/2017 förblir oförändrad, dvs. $175/barn. Vid utebliven betalning, dvs betalning som görs efter första skoldagen, utgår förseningsavgift på $25/barn. Vi kan inte göra några undantag.

Svenska Skolan söker: Ny webmaster och bibliotekarie

Vill du engagera dig lite extra i Svenska Skolan? Då har vi två roliga uppgifter inför hösten.

1. Webmaster
Vi söker en webmaster som kan ta sig an det löpande underhållet av vår nya hemsida. Det här är ett perfekt jobb för dig som vill vara en viktig del i navet kring Svenska Skolan men som behöver flexibla arbetstider. Jobbet beräknas ta högst en timma i veckan och kräver inga kunskaper i programmering. Anders kommer att finnas till hands för att visa hur vår WordPress-sida fungerar.

2. Bibliotekarie
Svenska Skolan har tillgång till ett fantastiskt bibliotek och en stor samling svenska barnböcker. Biblioteket har stora utvecklingsmöjligheter och vi letar efter en eller två entusiastiska föräldrar som vill ta sig an biblioteket och göra det till en rolig mötesplats för oss alla.

Om du är intresserad av att jobba som webmaster kontakta Anders Olsson: anders_olsson@rocketmail.com
Om du är intresserad av att jobba som bibliotekarie, kontakta Elisabeth Ward: elisabethward@btinternet.com

Svenska Skolans styrelse
Svenska Skolans styrelse överser arbetet på Svenska Skolan men är också de som arrangerar våra evenemang och fester. Är du nyfiken på vårt arbete och vill engagera dig mer? Hör gärna av dig till rektor Margareta: margaretahej@gmail.com

Föräldrafest hos familjen Dahl
Årets föräldrafest anordnades hemma hos familjen Dahl i
Pasific Palisades och var mycket lyckad.
Tack till Lotta och Anders som öppnade upp sitt fina hem för oss alla. Tack också till Emily Glarner-Chan som stod för den härliga maten.
Det blev en trevlig kväll med många nya bekantskaper.

Höstterminen börjar igen den 30 augusti.
Meddela gärna din lärare om ni planerar att komma tillbaka i höst. Terminsavgiften betalas lättast på: http://svenskaskolanla.org

Glad sommar önskar vi alla på Svenska Skolan

Sommarlovet är här! Årets skolavslutning gick av stapeln i Rustic Canyonparken.
Vi spelade fotboll med de svenska killarna från Super Soccerstars och sjöng sommarsånger med Maja.
Barnen var så där fulla i spring som Astrid Lindgrens sommarsång säger att de ska vara och blev härligt svettiga och lortiga av alla aktiviteter.

Tack till alla Susanne Arvidson och Jeanette Heshmati som arrangerade avslutningen.
Tack också till alla volontärer som hjälpte till med allt ifrån att laga fantastisk mat till facepainting för barnen: Marina Aviv, John Grundbäck, David Evans-Axelsson, Monica Kristiansen, Mona Mousavi, Carina Garpemark, Linda Molin-Karakoc, Anita Yuan, Roya Parivar, Monica Thomsen, Angie Franco, Björn Walters, Anders Löfgren, Anna De La Cruz, Rebecca Rogers, Emily Glarner Chan, Maria Söderholm, Marie Bergenholtz och Elisabeth Ward.

Glad sommar önskar vi er alla! Vi ses igen den 30 augusti.

Copyright © 2016 Svenska Skolan Los Angeles, All rights reserved.
You are receiving our monthly newsletter because you signed up at swedishschoolla.org .

Our mailing address is:
Svenska Skolan Los Angeles
c/o First United Methodist Church
1008 -11th St
Santa Monica, CA 90403

Äldre Nyhetsbrev:
2016-02-02 – Årets stipendier är här!
2015-12-16 – God Jul önskar Svenska Skolan 
2015-09-29 – Svenska Skolans Nyhetsbrev 2015/16, Nr 1
2015-06-19 – Glad Midsommar Önskar Svenska Skolan 
2015-03-29 – Glad Påsk från Svenska Skolan LA
2014-12-21 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev December
2014-11-21 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev November
2014-04-26 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev April
2014-02-10 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev Feb
2013-12-09 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev Dec
2013-10-28 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev Okt
2013-05-17 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev Maj
2013-02-20 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev Februari
2013-01-10 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev Januari
2012-12-06 – Svenska Skolan LA Nyhetsbrev December

Swedish School of Los Angeles