nya_vikingarna50x50 Nya Vikingarna

Nya Vikingarna är en klass för elever som inte förstår och pratar tillräckligt bra svenska, men ändå vill lära sig och delta i den svenska kulturen. Gruppen har blandade åldrar (5-12) vilket ger de äldre eleverna en chans att lära de yngre. Vi jobbar med språket och lär oss om den svenska kulturen och traditioner. Genom att rita och skriva lära sig eleverna ord och enkel grammatik. I leken, sång och ramsor får de en chans att prata svenska utan att fokusera på att det ska vara perfekt, i en naturlig situation. Eleverna som är redo att läsa får prova på det med enkla texter och sen prata om det de läser. Ibland har vi små grupper och eleverna flyttar från aktivitet till aktivitet för att få individuell uppmärksamhet av läraren, ibland kör vi i helklass för få lyssna och prata med alla.

Lärare: Petra Hellström
Min lärarutbildning är både svensk och amerikansk. Jag gick på högskolan i Gävle och läste Grundskollärarutbildningen för årkurserna 1-7, SV/SO inriktning och här i Los Angeles har jag läst Elementary Education på Loyola Marymount University. Detta har gett mig både en svensk lärarlicens och en kalifornisk Clear Teaching Credential.
Jag har varit lärare på svenska skolan sen 2008, då jag började i Hästarna. Sedan tre år tillbaka undervisar jag eleverna i Nya Vikingarna. Det är härligt att få komma till skolan varje tisdag eftermiddag och få träffa föräldrar och barn som har samma mål som du, prata svenska och uppleva den svenska kulturen. Jag har en fyraårig son som går i Ekorrarna och tycker det är jättekul att få vara med fröken Agnete och sina svenska kompisar.

Swedish School of Los Angeles