hästarna50x50 Hästarna

Eleverna i Hästarna är mellan 6 och 8 år gamla. Varje vecka lyssnar barnen till en kapitelbok som diskuteras. Vi sjunger svenska barnsånger, spelar spel och leker mycket under den tiden vi träffas. Vi ritar också en hel del och skriver några meningar till våra bilder. I år arbetar vi med Sverige som en metod. Utifrån målen lyssna, tala, skriva och läsa lär vi oss om vår historia, traditioner, natur och kultur. Vi analyserar begrepp som har med Sverige att göra och på så sätt utvecklar eleverna sitt ordförråd.

Lärare: Marie Bergenholtz
Jag är född och uppvuxen i Karlstad i Värmlands län och jag visste redan som liten att jag ville jobba med barn.
När jag var yngre undervisade jag i dans, gitarr och simskola på somrarna.
Jag flyttade till LA 1998 efter 4 år i Hamburg Tyskland. Där jobbade jag som musikalartist i bla ”Cats” och ”Cabaret”. I Sverige var jag med i bl a ”Grease”, ”Fame” och ”Fantomen på Operan”. Jag är utbildad barnskötare på vårdlinjen i Karlstad och dansare/danspedagog på Balettakademien i Göteborg och Dansakademien i Stockholm.
Här i Santa Monica har jag min egen dansskola ”Miss Marie’s” och där undervisar jag barn mellan 3-14 år. Barnen i Hästarna på svenska skolan är 6-8 år gamla och jag tycker att det är jätteroligt att undervisa i det svenska språket och att lära ut svenska traditioner till barnen.

Swedish School of Los Angeles